Ardea  Mediation

 

 

Stationsweg 42

1815 CC, Alkmaar

Tel: 0655 320 899                                                                                                                                          PRINT PAGINA

info@ardea-mediation.nl                                                                                 

 

 

Wat is mediation?
Mediation kenmerkt zich door vrijwilligheid, vertrouwen en het tonen van eigen inzet. Het is van belang dat beide partijen bereid zijn om samen te overleggen en dat er voldoende mogelijkheden zijn om elkaar over en weer iets te bieden.

Het mediation proces kent geen afgebakend tijdsverloop. Uit onderzoek blijkt dat een mediation gemiddeld drie à vier bijeenkomsten nodig heeft van ongeveer 2,5 uur per keer. Voorafgaand aan de mediation wordt een verklaring – een zogenaamde mediation overeenkomst (zie hiervoor de pagina met ‘links’) door beide partijen en de mediator getekend. De belangrijkste spelregels worden hierin weergegeven en de vertrouwelijkheid wordt hiermee gewaarborgd.

 

Tijdens de mediation wordt er in fasen gewerkt om zoveel mogelijk belangen boven tafel te krijgen en de wensen, voortkomend uit die belangen, op elkaar af te stemmen. Als afsluiting wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld die door beide partijen wordt getekend. Op deze overeenkomt is het overeenkomstenrecht van toepassing.  

 

Slagingskans mediation
De gemiddelde slagingskans van mediation is 80%. Hieruit blijkt dat niet ieder conflict geschikt is voor mediation. Voor een goede kans van slagen is het dan ook zeker van belang dat er een klik is tussen de mediator en u. Om de slagingskans zo optimaal mogelijk te maken bied ik daarom de mogelijkheid voor een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur. Na dit gesprek krijgen zowel u als ik de mogelijkheid van de mediation af te zien.

 

Tijdens de mediation is het – in overleg met de andere partij - mogelijk om u bij te laten staan door uw eigen adviseurs. Bij het opstellen van overeenkomsten, naar aanleiding van afspraken tijdens de mediation, raad ik u in ieder geval aan deze na te laten lezen, of op te laten stellen.